БАЊАЛУКА, 30. НОВЕМБРА  – Александра Бошковић изабрана је за предсједика Организације жена Демократског савеза – Демос.

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић рекао је, након оснивачке скупштине Организације жена Демоса, да жене морају да буду основ развоја једне политичке партије.

“Опредјелили смо се да радимо на тај начин. Ово ће бити једна од најјачих цјелина унутар Демоса и од њиховог рада зависиће и укупан резултат Демоса. Не сумњам да ће оне дати свој пуни допринос и да ћемо баш због њиховог рада остварити очекиване резултате на локалним изборима”, рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Бошковићева је рекла да су организације жена у свим политичким партијама једне од најјачих карика.

“Демос препознаје колико је значајна улога жене у свакодневном животу, па тако и политици. Основа наше платформе биће равноправно учешће жена у креирању политика и стратегија на свим пољима”, додала је Бошковићева.

Она је навела да ће организација свој рад базирати на економском оснаживању жена, заштити њеног здравља, подршци њиховом образовању, као и самохраним мајкама.

Замјеник предсједника Демоса Споменка Стевановић сматра да је пожељно значајније учешће жена у политици.

“Драго ми је што је значајан број жена препознао у Демосу странку кроз коју могу остварити политичке амбиције. На сљедећим изборима очекујемо добар резултат, чему ће допринијети и жене”, додала је Стевановићева.