БАЊА ЛУКА, 22. априла – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас, у свом кабинету, са амбасадором Руске Федерације у Босни и Херцеговини, Њ. Е. Петром Иванцовим (Петр Антољевич Иванцов) о актуелној политичкој ситуацији и унапређењу међусобне сарадње.

Амбасадор Иванцов пренио је позив предсједнице Савјета Федерације Федералне скупштине Руске Федерације, госпође Валентине Матвијенко, упућен предсједнику Народне скупштине Републике Српске Недељку Чубриловићу да, у наредном периоду, посјети Федералну скупштину Руске Федерације, с циљем јачања успостављених добрих односа и унапређења међупарламентарне сарадње.

Предсједник Чубриловић захвалио се на позиву да посјети Федералну скупштину Руске Федерација и изразио увјерење да ће узвратна посјета допринијети бољој сарадњи и учвршћивању пријатељских односа између Руске Федерације и Републике Српске, посебно у области културе, науке и образовања.

Говорећи о ситуацији у заједничким органима власти БиХ, предсједник Чубриловић је рекао да је неопходно што прије формирати Савјет министара у БиХ, у складу са резултатима прошлогодишњих избора, јер свако даљње пролонгирање нема никакво ваљано оправдање и представља грубо негирање демократске воље грађана.

Предсједник Чубриловић и амбасадор Иванцов констатовали су да је успостављена и веома добра међурегионална сарадња између Републике Српске и руских области, посебно истичући успјешно остварену сарадњу са Губернијом Санкт Петербурга.