ПАЛЕ, 9. ФЕБРУАРА  – Службе задужене за безбједност предсједика Републике Српске Милорада Додика треба да посебну пажњу посвете његовој безбједности током боравка у Сарајеву и ФБиХ да би били избјегнути непотребни инциденти, оцијенио је посланик Демоса у Народној скупштини Ацо Станишић.


Станишић је рекао Срни да су тензије довољно затегнуте и када је ријеч о изрежираном процесу против предсједника Републике Српске, али и због свих других политичких проблема с којима се српски представниви суочавају када је у питању однос институција у Сарајеву и високог представника према Републици Српској и свему што долази из Српске.

Он сматра да би проширивање тих тензија инцидентима и нападима само била кап која би прелила већ препуну чашу и да би посљедице таквих дешавања биле погубне по даљи опстанак БиХ.

Станишић каже како жели да вјерује да у Сарајеву и Федерацији БиХ /ФБиХ/ безбједност није угрожена ниједном грађанину Републике Српске и да су пријетње које појединци упућују јавно и/или путем друштвених мрежа само њихов начин да скрену пажњу на себе и трују јавност темама које је требало оставити у прошлости.

“Жао ми је што је то и послије година начин комуникације и да је као такав прихваћен и међу млађима, које и не памте вријеме рата”, изјавио је Станишић.

С друге стране, додао је, обесхрабрују га напади на повратнике и у том размишљању да су то само ријечи које неће изазвати дјело, па сматра да сви они којима су пријетње упућене треба да прихвате пратњу и брину за своју безбједност.

Станишић је напоменуо да је ово вријеме у којем свако има слободу да каже шта мисли, а ту слободу многи често злоупотријебе и затрују јавност, не марећи за посљедице тих ријечи и то да ли ће неко можда поступити по њима.