ПАЛЕ, 02. март – Одборник Демократског савеза /ДЕМОС/ у Скупштини општине Пале Ацо Станишић изјавио је Срни да је његов и циљ општинског руководства да штите интересе ове локалне заједнице и њених грађана и да их у томе неће спријечити никакви “брутални напади” без обзира од кога долазе.

“На прошлим локалним изборима добили смо повјерење грађана јер смо, између осталог, обећали и да ћемо се према Палама и природним ресурсима која припадају овој локалној заједници односити одговорно. Данас смо дочекали да нас нападају они који су три пута гори од претходне локалне власти, која је управо због свог нерада и бахатог односа према општини изгубила повјерење грађана“, рекао је Станишић.

Он је нагласио да се актуелна општинска власт и у протеклим годинама јавно борила против оних који желе да отму општинске ресурсе и надлежности, и да су свјесни да им не преостаје ништа друго него да наставе тако и убудуће, упркос свим оптужбама, неистинама и нападима које појединци пласирају у медијима.

“Наставићемо да радимо и испуњавамо обећања која смо дали грађанима Пала прије скоро четири године, а то значи да ћемо градити и јачати локалну заједницу на добробит наших суграђана“, поручио је Станишић.

Говорећи о наводима изнесеним у појединим медијима да је њему продато земљиште на Јахорини, Станишић је рекао да ниједан квадрат на тој планини није купио за вријеме мандата начелника општине Бошка Југовића и да је ријеч о класичним неистинама што се може веома лако провјерити.

Станишић је позвао појединце, који поменуте наводе путем плаћених текстова и прилога пласирају у медије, да исте поднесу и правосудним институцијама, које ће само потврдити неистинитост њихових навода.

“Све што имам на Јахорини купио сам за вријеме мандата претходног начелника општине Миодрага Kовачевића, што не значи да нећу купити још, али све у складу са законом као и до сада. Kо год сматра да сам нешто учинио мимо закона, постоје правосудне институције и у Републици Српској и у БиХ па нека се обрате њима“, нагласио је Станишић.

Он је рекао да је “спреман сваки квадрат земље на Јахорини који је купио за вријеме мандата начелника Бошка Југовића да одмах поклони онима који стоје иза тих оптужби а које су изнијели у плаћеним текстовима по разним медијима“.

“Само нека донесу доказе и земља је њихова“, поручио је Станишић.