БАЊА ЛУКА, 31. јула – Младен Бојиновић, бањалучки рукометаш који је каријеру градио у Барселони и Монпељеу и фудбалер Дарко Малетић, који је бранио боје Рапида и Зенита, прикључили су се синоћ екипи Демократског савеза – Демос.

Двојица успјешних спортиста били су гости пријема за спортисте и спортске раднике који је у једном бањалучком ресторану организовао предсједник Градског одбора Демократског савеза – Демос Бањалука Слободан Станаревић, а пријему је присуствовао и предсједник Демократског савеза – Демос Недељко Чубриловић.

Бојиновић и Малетић рекли су да су се на овај несвакидашњи “трансфер” из свијета спорта у свијет политике одлучили, јер су у разговору са руководством Демоса дошли до закључка да ова политичка партија има идеје и визију како унаприједити област у којој су се градили, те да овдје имају отворену могућност за активан ангажман у побољшању тренутног стања у спорту у Бањалуци и Републици Српској.

Истакли су да као спортисти који су своје каријере започели управо у Бањалуци, а касније их градили у свијету, знају са каквим су се потешкоћама сусретали, те да ће на основу тог искуства дати свој допринос рјешавању тих препрека у будућности.

Уз Бојиновића и Малетића, пријему присуствовало још 30-ак спортиста и спортских радника, међу којима су и Радисавка Рачић и Александар Пастир, који су се, такође, прикључили Демосовом тиму.