БАЊА ЛУКА, 25. априла – Први форум инжењера Демократског савеза – Демос “Струка и шта је од ње остало” одржан је данас у организацији бањолучког одбора ове странке.
Уводничари на овом скупу били су Слободан Станаревић, магистар грађевине и начелник Одјељења за просторно уређење у Градској управи Града Бања Лука и Душан Топић, дипломирани инжењер грађевине и директор Јавног предузећа “Аутопутеви Републике Српске”, који су са аспекта својих позиција презентовали све изазове и тешкоће с којима се њихова струка сусреће.
Станаревић, који је и предсједник Градског одбора Демократског савеза – Демос Бањалука, истакао је да је ово само први у низу стручних форума које ће ова странка организовати у наредном периоду, а у склопу којих ће стручњаци различитих области разматрати тренутно стање како у струци, тако и у друштву у ком дјелују.
Он је навео и да је тренд данашњице маргинализација струке, не само када су у питању инжењери, јер имамо хиперпродукцију кадрова на уштрб квалитета у свим областима, те да је ”задатак свих нас да својим знањем и вјештинама доведемо до тога да се струка вратимо  на оно мјесто које јој припада, а то је сам врх љествице”.
Станаревић је, такође, истакао да ће сваки од ових форума, кроз квалитетну и стручну дискусију, изњедрити закључке који ће бити упућени надлежним институцијама и да је то још један од начина на који Демос настоји помоћи друштву и заједници.
Форум је окупио инжењере различитог усмјерења, а присутнима се обратио и предсједник Народне скупштине Републике Српске и предсједник Демократског савеза – Демос Недељко Чубриловић.