ПРИЈЕДОР, 30. агвуст – У селу Горња Ламовита код Приједора отворена је дионица локалног пута у дужини од 3.300 метара вриједности око 400.000 KМ, који су финансирали грађани и донатори.

Свечаности отварања пута присуствовао је предсједник Демократског савеза (ДЕМОС) Недељко Чубриловић који је, честитајући грађанима на овој саобраћајници, пожелио да је користе дуго година и без посебних проблема.

“Посебно честитам свима онима који су учествовали и успјели да удруженим средствима изграде ову саобраћајницу без помоћи локалне заједнице и саме државе. Ово је доказ да када заједништво дође до изражаја да морају остати резултати”, поручио је Чубриловић и додао да је ова активност дио политике коју ДЕМОС као странка подржава.

Предсједник Градског одбора Демократског савеза Приједор Томислав Прпош појаснио је да је ријеч о дионици пута којим су повезани засеоци Горња Ламовита Граховци и Прпоши са око 40 домаћинстава.

“Уложили смо напоре да изградимо овај пут на задовољство грађана којима смо ово и поклонили који су и сами допринијели да се изгради овај пут. Ово је дио инфраструктуре града Приједора, ДЕМОС је као странка посебно уложио напоре да се ово и деси и очекујем да ћемо уз коректну сарадњу и даље градити инфраструтуру града Приједора”, рекао је Прпош.

Предсједник грађевинског одбора за изградњу Ратко Граховац рекао је да је велики значај изграђеног пута за који су се мјештани борили 30 година.

“Да смо га добили прије, народ би остао овдје. Ово је наш сан и вјерујем да ће се сада почети градити куће викендице, пластеници и да се људи врате, а да наша дјеца остану овдје”, рекао је Граховац.

Мјештанин Обрад Граховац је рекао да је велик значај изградње овог пута наглашавајући да је на неки начин на њему исписана порука “остајте овдје”.