БАЊА ЛУKА, 27. маја – Фокус владајуће коалиције у Републици Српској, умјесто расподјеле функција, треба да буде на рјешавању проблема и побољшању услова живота, каже генерални секретар ДЕМОС-а Боран Босанчић.

Он за Српскаинфо каже да је нормално да између великог броја странака у владајућој коалицији некад дође до неразумијевања.

“Чињеница је да је коалиција широка и да је унутар ње један већи број политичких партија. Самим тим, логично је да долази до одређених неразумијевања. Мислим да томе не треба придавати неки претјерани значај. Лично мислим да је коалиција стабилна, да већих суштинских проблема нема”, каже Босанчић.

Истиче да би боље било да предмет расправа унутар коалиције буду демографска политика и обнова Републике Српске, повећање животног стандарда грађана, него кадровска расподјела функција од које немају сви грађани користи.

“Предмет разговора унутар владајуће коалиције треба да буде окренут ка одређеним рјешењима у будућности, попут повећања плата, демографске политике, обнове села. Више треба коалиција на те ствари да се фокусира, мање да се бави кадровском расподјелом. То не треба да нам буде предмет спотицања”, јасан је Босанчић.