БАЊАЛУКА, 17. октобра  – ДЕМОС подржава најављено повећање плата у РС, што се може реализовати без посебног оптерећења републичког буџета борбом институција против сиве економије, као и одговорним управљањем јавним предузећима, рекао је генерални секретар странке Боран Босанчић.

– ДЕМОС због тога позива на анализу рада свих директора јавних предузећа која не послују позитивно без обзира на политичку партију из које долазе. Спремни смо да сви директори које је предложила наша партија први понесу одговорност уколико њихов рад не доноси очекиване резултате – рекао је Босанчић.

Он је позвао и инспекцијске органе да што хитније и без одлагања крену у контролу пословања пословних субјеката у Српској са нултом стопом толеранције, односно да санкционишу власнике фирми које не плаћају порез и чији радници нису пријављени на стварну зараду, него плате примају у ковертама.

– Само на овај начин нашим грађанима ћемо обезбиједити бољи стандард кроз повећање плата и пензија. Чињеница је да примања годинама стагнирају док цијене константно расту – истакао је Босанчић.