БАЊАЛУKА, 4. августа – Позивам градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића и Градску управу да повуку одлуку о поскупљењу паркинга, која је најављена за 15. август, поручио је предсједник Градског одбора ДЕМОС Бањалука Боран Босанчић.

Он је рекао да би Станивуковић требало пажљиво да размотри одлуку о поскупљењу и да преиспита њене посљедице на грађане, узимајући у обзир тешку економску ситуацију у којој се нашао цијели свијет због инфлација и раста цијена.

“Инфлација и раст цијена су реалност с којом се суочавамо, али грађани су већ сада оптерећени повећањем трошкова свакодневних животних потреба и сада им никако није потребно поскупљење паркинга. Недавно поскупљење комуналија додатно је погодило кућне буџете”, рекао је Босанчић.

Он је подсјетио да је од средине марта у Бањалуци вода скупља за 12 одсто, прикупљање и одвоз отпада за 24 одсто, а гријање грађане кошта 19 одсто више него у ранијем периоду.

“Није тајна да у Бањалуци недостаје паркинга и да су честе гужве, поготово у центру Бањалуке. Међутим, сматрам да се тај проблем не рјешава тако што ће цијена паркинга бити скупља и до три пута. Проблем паркинга у Бањалуци се може ријешити и са градњом нових паркинг мјеста, грађењем подземних или гаража са више спратова, а у којима би се могао паркирати велики број аутомобила”, појаснио је Босанчић.

Предсједник ГО ДЕМОС Бањалука Боран Босанчић још једном је позвао градоначелника и надлежне из Одјељења за инспекцијске послове и Kомуналну полицију да повуку ову одлуку, јер грађанима није потребан нови удар на џеп.