БАЊАЛУКА, 26. ЈУЛА  – Предсједник бањалучког Градског одбора Демоса Боран Босанчић рекао је да треба наћи што боље рјешење како би пољопоривредни произвођачи могли што прије поправити пластенике оштећене у невремену, те да би било корисно донијети смјернице којима би се тржни центри у Републици Српској обавезали да од пољопривредника купују производе и тако им помогну у опоравку и што прије стану на ноге.


“Осим невремена, поједини привредници и газдинства су погођени и појавом свињске куге и нашли су се у озбиљним финансијским проблемима. Вјерујем да ће Влада Републике Српске изаћи у сусрет свима који су погођени невременом и помоћи им у санирању штете”, рекао је Босанчић.

Босанчић, који је и генерални секретар Демоса, рекао је поводом сарајевског састанка партнера у власти на нивоу БиХ, да је Демос дио владајуће коалиције и подржава рјешење тих проблема.

“Битно је да ће већ 22. августа бити изабран нови министар финансија, а који долази из Републике Српске. Tакође, усаглашен је и сет европских закона, а о којиме ћа се разматрати на сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ. Битно је да се сви проблеми решавају дијалогом, а не позивањем на сукобе, а које све чешће можемо чути од појединих политичара из ФБиХ”, нагласио је Босанчић.

Он је исказао пуну подршку пресједнику Српске Милораду Додику у заштити интереса Републике Српске, јер сматра да води озбиљну и одговорну националну политику.

Босанчић, које је у априлу изабран за предсједника Градског одбора Демоса у Бањалуци, рекао је да се већ интензивно припремају за предстојеће локалне изборе, саопштено је из Демоса.

“Вјерујем да смо спремни и да ћемо остварити још боље резултате него на претходним изборима. Наш циљ је да будемо трећа странка по снази у Бањалуци. Челни људи организације већ раде у пуном капацитету, а приступају нам и други чланови од којих ће неки бити и кандидати на наредним локалним изборима. Имамо кадрове који могу да воде комплетну Градску управу, од предсједника Скупштине Града, па до директора јавних установа и предузећа”, рекао је Босанчић.

Он је истакао да је, у оквиру скупштинске већине у граду Бањалука, Демос имао прилику активно учествовати у доношењу одлука које су утицале на развој града, а, наравно, много је ту још проблема који се морају што прије ријешити.

“Tу мислим на рјешење проблема `Акване`, затим ту је проблем и са редукцијом воде која је уведена у појединим бањалучким насељима. Tо су само неки од проблема, а важно је да се што прије крене у њихово рјешавање. Tакође, многи Бањалучани се жале на гужве у саобраћају и недостатак паркинга, па због тога што прије треба бити урађена студија која ће нам показати како да те проблеме ријешимо. Бањалука мора бити чистија, уређенија,зеленија са уређеним обалама Врбаса. Једна од идеја ове структуре градске власти била је транспаретнија градска управа, а зашто су и добили подршку бирача, а врло брзо се одустало од таквиг начина рада”, нагласио је Босанчић.