БАЊА ЛУКА, 12. децембра – Шта нам је прихватљиво? Ребаланс и кредит или ребаланс без кредита? Па гледајте, прихватљиво нам је обоје и није нам прихватљиво ништа.


Овако је предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Боран Босанчић прокоментарисао актуелно питање свих питања у политичком животу града на Врбасу.

– Овако, могу само да кажем да ни ја ни моје колеге нисмо добили ни приједлог одлуке о кредитном задужењу, ни приједлог одлуке о ребалансу буџета. Стога, тек када видимо те документе, моћи ћемо се о њима очитовати. Исто тако, мораћемо разговарати унутар скупштинске већине да видимо шта је то прихватљиво. За сада сам успио да сазнам детаље који се тичу кредита, и видио сам да је каматна стопа повољна, да је кредитно задужење шест милиона, да су та средства намијењена за суфинасирање трошкова превоза пензионера, затим Центру за социјални рад и Дому здравља за плате радницима. Стога сам става да прије доношења тешких политичких одлука треба све добро сагледати, да по мени образложење треба додатно дорадити, за шта ће се конкретно користити та кредитна средства, јасно по ставкама, и да ли баш неопходно шест милиона – рекао је гостујући у “Бањалучкој хроници” Боран Босанчић, предсједник градског одбора ДЕМОС-а.

Реагујући на “црвени картон” којег помињу у СНСД-у, Босанчић напомиње да су то тешке ријечи, наглашавајући да нема потребе за тим, из простог разлога, што се још о свему овоме није ни разговарало.

– Састанак коалиције је сутра, стога сам става да нема мјеста никаквим црвеним картонима, јер се морамо концентрисати на предстојеће локалне изборе, да урадимо заједнички најбољи могући посао, у интересу грађана, стога и СНСД као велика политичка партија и коалициони партнер мора да разумије потребе мањих политичких субјеката, да имају своје мишљење, своја рјешења по одређеним питањима – додаје Босанчић.

-Што се тиче приједлога буџета за наредну годину, свакако је боље подржати га него ићи на привремено финансирање – каже Босанчић.