БАЊА ЛУКА, 01. новембра – Демократски савез – ДЕМОС ове године први пут излази на изборе и има значајна очекивања од изјашњавања грађана.

Генерални секретар ДЕМОС-а Боран Босанчић говорио је за портал banjaluka.net о кључним порукама које именима на кандидатским листама ДЕМОС шаље свим грађанима.

– ДЕМОС је политичка странка која окупља људе различите по карактеру али са заједницким циљем да Република Српска расте и развија се, да људи боље живе и да се сви заједно боримо против криминала и корупције. Наши кадрови воде усјешно системе којим руководе иако нас и нема много, али оно што радимо, радимо честито и одговорно – каже Босанчић.

Зашто грађани треба да укажу повјерење кандидатима ДЕМОС-а?

– ДЕМОС је нова странка, која први пут излази на изборе и то је понекад отежавајућа околност, али и одређене предности. Kод нас нема сукоба свађа кланова унутар странке и тај дух заједништва и нове енергије, може да гради наше локалне заједнице. Од Пала, Зворника, Бањалуке, Бијељине, Приједора, Добоја, Теслића и осталих општина и градова, унутар наших листа постоји само такмичарски дух и позитивна атмосфера. Желимо да чувамо наше природне ресурсе, да вратимо сјај нашем селу, радимо путеве и водоводе, омогућујемо да се људи запосле и живе од свог рада. То је циљ ДЕМОС-а.

Kакве су ваше прогнозе у погледу партија које ће након избора доминирати у Скупштини града Бањалука?

– Очекујем да ће СНСД имати највећи број одборника, послије њих ПДП, док ће се за треће мјесто борити ДЕМОС, СДС и Уједињена Српска. Вјерујем да ће то бити ДЕМОС. Што се тиче других партија, могућа су разна изненађења.Очекујем и убједљиву побједу Игора Радојичића и ми ћемо дати свој пуни максимум да допринесемо тој побједи.

Kао кандидат за Скупштину града, шта видите као потенцијал за даљи развој Бањалуке?

Бањалука има много потенцијала за развој и то требамо да искористимо. Мислим да туристичке потенцијале нисмо довољно ставили у функцију и оцекујем да наш ТОБЛ то крене да ради боље и брже. И не мислим да је то сад тако, већ уназад десет година шта они раде, то искрено нико не зна. Имате један средњовјековни град Звечај да није покошена трава, неуређену Сафикаду и много других потенцијала које морамо да ставимо у функцију. Велике повшине земљишта око Бањалуке и близина центра града отвара могућности да се граде одређени производни погони, а то до сада нисмо могли, јер није било ријешено водоснабдијевање и инфраструктура. Бањалука је лијепо мјесто за живот. Морамо и град и наше грађане економски оснажити да раде и зарађују. У времену пред нама требаће нам више слоге и заједништва да пребродимо све изазове.