БАЊА ЛУКА, 05. септембра – Изјаве представника СДС-а у којем оптужују градоначелника Игора Радојичића за исход спора око старе аутобуске станице у Бањалуци представљају класичну дневно политичку кампању, а не бригу за заштиту градске имовине, изјавио је Боран Босанчић, генерални секретар ДЕМОС-а и одборник у Скупштини града.

Он је истакао да су градске власти, а поготово градоначелник Радојичић, учинили све што је било у њиховој моћи, па и више од тога, да заштите градску имовину.

“Све политичке партије у Бањалуци треба да подрже Радојичића у тој борби, а не одмажу и измишљају одштете које и не постоје”, рекао је Босанчић.

Он је указао да је у конкретном случају Виши привредни суд РС својевремено донио пресуду у корист Града Бањалука, али је оба укинута одлуком Уставног суда БиХ.

“Град Бањалука је у августу поднио захтјев за преиспитивање одлуке Уставног суда, што је једина преостала правна могућност. Поред тога, о овом питању расправљала је и Скупштина града Бањалука, а све што је било у надлежности града је урађено, укључујући и подношење кривичне пријаве због нестанка оригиналног уговора између некадашњег СИЗ-а и Аутопревоза”, казао је Босанчић.

Он је нагласио да би СДС требао да постави многа питања, али да она требају бити постављена Уставном суду БиХ, а не градоначелнику који се бори за градску имовину.