БАЊА ЛУКА, 26. фебруара – Позивам градоначелника Бањалуке и скупштинску већину да сутра на сједници градске скупштине донесу одлуку да се одобре средства за рјешавање проблема водоснадбијевања на Мањачи, поручио је предсједник Градског одбора ДЕМОС Бањалука Боран Босанчић.

Он је подсјетио да су и раније тражили да се проблем водоснадбијевања нађе на сједници Скупштине града, али да сматра да се о овом проблему мора расправљати на сутрашњој сједници.

-Сви заједно морамо наћи рјешење да се пронађе око милион марака како би се ријешио овај проблем. Предлажемо или да се тај новац обезбиједи кроз кредит, или да се пребаци са неких других намјена. Ми из ДЕМОС-а ћемо подржати све идеје које ће довести до тога да људи имају нормално водоснадбијевање – каже Босанчић.

Према његовим ријечима проблем са водоснадбијевањем имају и мјесне заједнице Стричићи, Кола, Рекавице, Доња Кола и Павићи.

Босанчић је подсјетио и на изјаву директора „Водовода“ Предрага Дудуковића који је рекао да се овај проблем може ријешити са 800.000 марака, колико је потребно за реконструкцију система Бањица.

-Сутра требају сви заборавити на политичка препуцавања и да заједно пронађемо ријешење како би помогли људима – поручио је Босанчић.