БАЊА ЛУKА, 3. септембра – Боран Босанчић, генерални секретар ДЕМОС-а и кандидат те странке за посланика у Народној скупштини Републике Српске у бањалучкој изборној јединици изјавио је данас да ће ДЕМОС наставити борбу за побољшавање стандарда сваког становника Републике Српске.

”Народу су се огадили људи који се политиком баве само да би њима лично било боље. Желимо да сваки појединац и свака породица у Републици Српској има пристојан живот и да сваки радник, може да живи од свога рада и на томе ћу инсистирати  као посланик у новом сазиву Народне скупштине Републике Српске”, рекао је Босанчић.

Нагласио је да је приоритет свих приоритета ДЕМОС-а заустављање одласка људи из Републике Српске и стварање услова да се они који су отишли врате у завичај.

”Узалуд нам је све љепоте Републике Српске и сваки њен природни и привредни потенцијал, када дођемо у ситуацију да са дјецом или унучићима комуницирамо Скајпом у земљама Западне Европе. Желимо да нам младост остаје овдје, да нам дјеца овдје раде и овдје стварају своје породице”, изјавио је Босанчић.

Он је нагласио да је ДЕМОС био и остао партија часних људи који су својим личним примјером показали да се и у политици може дјеловати чистог образа.

”Ова кампања за ДЕМОС је само једна од фаза политичког дјеловања, јер ми смо сваки дан са људима и бавимо се рјешавањем њихових проблема. Ми се политиком не бавимо да би нашим пријатељима, комшијама и познаницима у ових мјесец дана причали бајке, него да би им на конкретним примјерима показали да смо на њиховој страни, да разумијемо њихове проблеме и потребе и да смо спремни да их заједнички рјешавамо”, поручио је Босанчић.