БАЊА ЛУКА, 7. фебруара – Перформансом у бањалучкој Скупштини града жељели смо указати на недосљедност техничког министра спољних послова БиХ и високог функционера ПДП-а Игора Црнатка и скренути пажњу јавности на скандалозне покушаје приближавања НАТО савезу, мимо јасно изражене воље Републике Српске, изјавио је Боран Босанчић, одборник у градској скупштини и генерални секретар ДЕМОС-а.

Након што је Црнадак на свом фејсбук профилу написао „како му је смијешан“ перформанс одборника владајуће коалиције који су на данашњој сједници носили шљемове са поруком “Црнадак – пут у НАТО приоритет” Босанчић је поручио како народу Републике Српске није нимало смијешно то што је Црнадак урадио 25. децембра у Подгорици кад је на међународној конференцији поручио како „БиХ треба слиједити примјер Црне Горе и ући у НАТО“.

– Није нам било до смијеха ни кад је Црнадак уочи општих избора покушао довести у Бањалуку министра спољних послова непризнатог Косова Беџета Пацолија, а нисмо се баш ни смијали ни кад су забранили улазак руском књижевнику Захару Прилепину – поручио је Босанчић.