СТАНАРИ, 23. ФЕБРУАРА  – За предсједника Општинског одбора Демократског савеза /Демос/ у Станарима данас је изабран Бошко Прелић, досадашњи предсједник станарског одбора ДНС-а.

На изборној скупштини у Станарима, којој је присуствовало 85 делегата, данас је формиран Општински одбор Демоса од 27 чланова.

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић изјавио је да је више него задовољан одзивом грађана данашњим изборним скупштинама ове странке у Челинцу и Станарима, којима је присуствовало више од 90 одсто бивших чланова ДНС-а.

“Ова енергија која постоји, не само у делегатима, него и у људима с којима се сусрећем, гарантује добар резултат. Све док не уђемо у изборни циклус и не реализујемо ту енергију и вољу на сљедећим локалним изборима нећемо знати своју праву снагу”, рекао је Чубриловић.

Он сматра да је сада важно да се код људи, који раде на организацији, сачува ентузијазам до локалних избора.

Чубриловић је навео да ће се ноформирани одбори на почетку бавити организованошћу странке, а фокус ће бити стављен на реални сектор.

Према његовим ријечима, покушаће да буду странка компромиса која ће налазити заједничка рјешења, а не странка раскола која ће уносити нове недоумице.

“Све то ће се радити у договору са руководством странке, али и са грађанима. Сам назив Демос говори о томе да је то блискост народу и проводићемо оно што будемо осјећали да људи из локалних средина очекују. Са компромисним рјешењима можемо донијети боље свим грађанима и у Републици Српској, али и у БиХ”, рекао је Чубриловић.

Генерални секретар Демоса Боран Босанчић рекао је да ову странку у Станарима чини стопроцентна структура некадашњег ДНС-а.