БИЈЕЉИНА, 09. октобра – Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић изјавила је да је на одличан одазив грађана Српске наишао пројекат реализације ваучера, којих је до данас искориштено 17.600.

Она је рекла да је бањски сектор најбоље искористио овај пројекат, а да се Бања “Вилина Влас” посебно добро снашла, користећи ваучере.

Гашићева је рекла да је, можда, само у првих мјесец и по дана код људи постојала бојазан у односу на ваучере због већ постојећих мјера и неизвјесности, али је поготово након 22. августа то промијењено, када су измијењени услови за кориштење туристичких ваучера и смањен број ноћења за које се може користити ваучер.

“Тако смо након августа имали велики број искориштених ваучера. За сада повратне информације и од привредних субјеката и од грађана добре. Сви су изненађени једноставношћу кориштења“, рекла је Гашићева новинарима у Бијељини.

Гашићева је напоменула да се ваучери могу искористити до 15. новембра и да се ништа не може рећи о продужетку њиховог кориштења.

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић изразила је наду да ће ситуација у вези са епидемијом вируса корона бити преброђена, да ће се наставити са растом и развојем и да живот неће стати, истичући да ће понашање грађана одредити будућност и стање у привреди.