ГРАДИШКА, 6. ЈУЛА – Резултати остварени на првим локалим изборима, на којима је учествовао ДЕМОС на подручју Изборне јединице 2, добар су темељ и разлог за оптимизам пред предстојеће опште изборе у БиХ.


Мишљење је ово предсједника Градског одбора ДЕМОС Градишка и првог човјека Регионалног одобра Лијевче Владимира Јанковића, који је подсјетио да је ДЕМОС прије двије године, на локалним изборима, у овој регији освојио нешто више од 3200 гласова, а захваљујући појачању у виду коалиције са Српском радикалном странком и Српском напредном странком, тај број би у овом изборном циклусу могао да пређе и 4.500 гласова.

”Сматрам да ће то бити довољно за један посланички мандат. Наше главно упориште је Градишка, јер ту имамо и највише чланова и гласача, а послије прошлих избора били смо трећа политичка странка. Данас смо већ, према свим показатељима, друга политичка странка на подручју Градишке”, нагласио је Јанковић, додавши да је послије Градишке, за ДЕМОС у Регији Лијевче веома важан и Прњавор.

Према Јанковићевим ријечима, ОО ДЕМОС Прњавор има и одборнички клуб у Скуптини општине, а недавно је имао и већи прилив чланства, што је такође добра основа и разлог за оптимизам пред предстојеће изборе.

”Не треба да заборавимо ни Лакташе ни Србац, гдје смо формирали солидне општинске одборе, који већ добро функционишу на терену”, нагласио је Јанковић.

Говорећи о листама за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ, Јанковић је нагласио да је при формирању истих вођено рачуна о територијалној заступљености на основу постигнутих резултата, али и о томе да су на листама препознатљиви људи, већ доказани кроз страначки и професионални рад.

На листи за НС РС, нагласио је Јанковић, Градишка има пет својих кандидата и то људе, који обављају значајне функције у градској власти и јавним установама, а о истим критеријумима се водило рачуна и при предлагању кандидата са подручја других општина.

За ниво БиХ, нагласио је он, Градишка има своја три кандидата.

”Све су то професионалнци у свом послу, млади и образовани људи, али већ доказани у изборним тркама. Нема сумње да ће тај рецепт дати добар резултат и овом приликом”, истакао је Јанковић, нагласивши да ће окосница његовог политичког рада, посебно уколико добије повјерење грађана и постане посланик, бити привреда и образовање.

Према његовим ријечима, без јаке привреде и квалитетног образовања, тешко се може замислити било какав напредак и бољитак, тако да ће се залагати за јачање привредне активности и побољшање услова образовања за све грађане Републике Српске.

”Један сам од заговорника јачања домаће привреде. Знам да већина политичара заговара долазак страних инвеститора на наше подручје, али ја сам мишљења да прво треба да помогнемо домаће привреднике, који вишак свог капитала поново инвестирају у своје локалне заједнице, од чега користи имамо сви. Страни инвеститори вишак капитала односе ван Републике Српске, у своје матичне државе, а наши привредници, поновним инвестирањем, стварају нову вриједност и нова радна мјеста”, закључио је Јанковић.