БАЊА ЛУКА, 25. септембра – Деветочланој породици Вукобрад из Рамића, код Бање Луке, данас је био посебно срећан дан.

Њима су на врата покуцали драги гости, представници Мјесног одбора ДЕМОС-а Рамићи и кандидати ове странке на предстојећим изборима, али не празних руку.

Вриједни чланови ДЕМОС-а претходних дана су, на приједлог чланице странке Сање Јокић, прикупљали новац и основне потрепштине за најмађе чланове, како би све то могли да предају вриједним Вукобрадима.

Према ријечима Сање Јокић, Вукобради су једна од честитих породица, који својим трудом и радом подижу седморо малишана, настојећи им пружити све што је у њиховој моћи, како би имали срећно и безбрижно дјетињство.

Оно што им додатно отежава тај посао јесте чињеница да ниједно од родитеља нема стално запослење.

-И прије неколико година покренула сам сличну акцију за Драгану и Мишу Вукобрад и њихову дјечицу, у нади да им колико-толико олакшамо свакодневни живот. Акцију је тада подржао Градски одбор ДЕМОС-а Бања Лука, предвођен предсједником Слободаном Станаревићем. Овај пут акцију су подржали и наши кандидати, као и комплетан Градски изборни штаб – навела је Јокићева.

Новац и бејби пакет за најмлађег члана породице, двогодишњу Лану су, уз Јокићеву, Вукобрадима уручили кандидати за посланика у Народној скупштини Републике Српске Боран Босанчић и Александра Музгоња, те кандидат за посланика у Представничком дому Парламента БиХ Милена Чивчић.

Ипак, нагласила је Јокићева, за Вукобраде би највећа помоћ и подршка била запослење неког од чланова породице.

Она је изразила наду да ће и то питање бити ријешено у што скорије вријеме, те се захвалила свима који су учествовали у овој акцији, напоменувши да је ово најбољи доказ како ДЕМОС не даје празна обећања када је у питању подршка вишечланим породицама и наталитетној политици у Републици Српској.