ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 17. маја – Министарства трговине и туризма Републике Српске и трговине, туризма и телекомуникација Србије изразила су чврсто опредјељење да јачају сарадњу у области трговине, те заједничким активностима раде на убрзању процедура које би додатно олакшале спољнотрговинску размјену Српске и Србије, саопштено је из ресорног министарства Републике Српске.

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић разговарала је данас у Источном Сарајеву, у склопу билатералних састанака који су одржани у оквиру 11. заједничке сједнице Владе Републике Српске и Владе Србије, са државним секретаром у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Србије Стеваном Никчевићем о унапређењу дугогодишње сарадње, те будућим инвестицијама.

У саопштењу се наводи да је тема састанка била даље унапређење дугогодишње успјешне сарадње два министарства, са посебним освртом на развој туристичких садржаја у пограничним општинама.

На састанку је разговарано и о будућим инвестицијама у туристичке капацитете са обје стране ријеке Дрине, што би омогућило додатни замајац туристичком развоју ових општина и повећању туристичког промета како у Подрињу тако и у остатку Републике Српске и Србије.