ПРИЈЕДОР, 29. јануара – Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић отворила је данас на Мраковици новоопремљени инфo-центар у Националном парку “Козара”, наводећи да та планина, као заштићено подручје, има огроман потенцијал за привлачење не само страних туриста, већ и инвеститора.

Гашићева је рекла да су за развој планине заинтересовани бројни субјекти који имају разноврсне идеје и који могу удруженим снагама реализовати нове садржаје и привући посјетиоце.

“Новац јесте ограничавајући фактор, као и у свакој другој области, али се заједничким снагама много тога може постићи”, истакла је Гашићева.

Она је нагласила да ће Министарство подржати све развојне пројекте на овом подручју.

“Много је људи који воле ову планину и који су уложили много тога, и срећни су кад се нешто добро деси”, поручила је Гашићева, додавши да је кроз бројне активности у протеклом периоду примијећено да грађани Српске слабо познају капацитете Републике.

Вршилац дужности директора Националног парка “Козара” Божидар Николетић рекао је да је овај инфо-центар дуго потребан јер им је намјера да овдје представе туризам Козаре, али и свих локалних заједница које гравитирају планини.

“Наша обавеза је сада да се дамо у пуном капацитету да би посјетиоци били задовољни и дали нам позитивну оцјену”, навео је Николетић и захвалио свима који су учествовали у изградњи и опремању овог објекта.

Он је додао да су мисија и циљ нове управе овог парка развој туристичких потенцијала планине, који до сада нису били довољно искориштени.