БАЊА ЛУКА, 24. август – Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић изјавила је данас да је процес вакцинације, посебно за привредни сектор, један од најважнијих задатака који се мора што брже и боље спроводити, те позвала привредне субјекте да омогуће вакцинацију радницима.

“Пред нама је неизвјестан период и оно што можемо урадити у овом тренутку јесте да позовемо све раднике да се вакцинишу да привредни сектор не би дошао у нежељене ситуације и причу о затварању. То не смијемо дозволити”, рекла је Гашићева, која је у просторијама Привредне коморе Српске у Бањалуци присуствовала ревакцинацији “Синофармом” стотињак радника из 12 привредних субјеката, од којих је одређени број из сектора трговине и угоститељства.

Она је рекла новинарима да вакцина има довољно, додајући да удружења, као што је Удружење послодаваца трговине и угоститељства Републике Српске – Хорека, спроводе додатне активности у смјеру вакцинације да то ускладе са радним временом запослених.

Гашићева је подсјетила да више од 98 одсто заражених вирусом корона са тежом клиничком сликом чине они који нису вакцинисани, те изразила увјерење да је то довољан показатељ и разлог да се свако вакцинише.