ГРАДИШKА, 29. јуна – Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић изјавила је данас, након састанка са градоначелником Градишке Зораном Аџићем, да туристички потенцијали овог града морају да буду заступљени у свим будућим промотивним спотовима Српске.

“То до сада није био случај. Надам се да ће се кроз бољу координацију и размјену података туристичких организације града Градишка и Републике Српске остварити и већа подршка ресорног министарства за реализацију пројеката развоја туризма на подручју овог града”, рекла је Гашићева новинарима у Градишци.

Она је рекла је да Градишка у наредном периоду може очекивати сваку врсту подршке ресорног министарства и Владе Републике Српске, истичући да је у граду посљедњих неколико година видљив значајан напредак у трговини, туризму и другим областима.

Гашићева је навела да је са Аџићем разговарала о потенцијалним пројектима у областима туризма и трговине, те у ком смислу Градишка очекује подршку републичких институција.

Она је истакла да је за туристички развој Градишке веоме значајна планина Kозара која се дијелом простире на њеној територији, те да су потребна додатна улагања у неискориштене потенцијале Националног парка “Kозара” и туристичку понуду локалних заједница које га окружују.

Према њеним ријечима, у Градишци се многе привредне дјелатности развијају убрзаном динамиком, а опоравак града од посљедица пандемије вируса корона иде у добром смјеру.

“Ту смо да пружимо подршку да се опоравак убрза, прије свега јер у Градишци постоји и велики број трговинских ланаца, што треба искористити на најбољи начин”, додала је Гашићева.

Након састанка са Аџићем, Гашићева је разговарала и са представницима Удружења угоститеља и појединих туристичких агенција из Градишке.

Током боравка у Градишци, Гашићева је посјетила и Градски одбор ДЕМОС-а у том граду, гдје је разговарала са члановима овог одбора.