БАЊА ЛУКА, 15. фебруар – Демократски савез је у протеклих годину дана успио да изгради снажну страначку инфраструктуру, чему у прилог говори и чињеница да странка има формираних 57 општинских и градских одбора широм Републике Српске, изјавила је Срни члан Главног одбора ове партије Сузана Гашић.

Гашићева је истакла да се идеја и визија ДЕМОС-а брзо шири код народа, па овој политичкој партији из дана у дан приступа све више грађана.

– На недавно одржаној сједници Главног одбора ДЕМОС-а у Теслићу формирали смо стручне одборе и комисије, које треба да дају идеје и мишљења у вези са развојем локалних заједница, а у корист грађана Републике Српске – рекла је Гашићева, која је министар трговине и туризма Републике Српске.

Она је додала да су развој привреде, опоравак села, очување и развој породице, заустављање одласка младих људи са ових простора, уз истовремено стварање бољих услова за живот и у градским и у сеоским срединама, основа политичког дјеловања ДЕМОС-а.

– Пред нама су локални избори, на којима ће ДЕМОС несумњиво потврдити да је респектабилан политички фактор на који треба озбиљно рачунати на политичкој сцени Републике Српске – нагласила је Гашићева.