БАЊА ЛУКА, 14. августа – Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић рекла је гостујући у Централним вијестима АТВ-а да је план о изградњи ски-центра на Мањачи код Бањалуке позитивна прича која има за циљ проширење туристичке понуде тог града и регије.

“Ни Влада Републике Српске ни било који инвеститор никада се не би упуштали у било какве инвестиције прије него што се не процијени оправданост и могућности тог пројекта. И овај пројекат ће бити сагледан са свих аспеката, биће процијењена вриједност улагања, као и добробити које може донијети”, рекла је Гашићева.

Она је изразила увјерење да ће сваки корак који буде направљен претходно бити добро испланиран.

“Никада не може бити на одмет да проширимо туристичку понуду и да туристима обезбиједимо нова мјеста која ће да посјете, нарочито када имамо природне предуслове да направимо скијалиште”, рекла је Гашићева.

Говорећи о овогодишњој туристичкој сезони у Српској, Гашићева је изразила задовољсто показатељима који указују да је сезона више него одлична.

“У првих шест мјесеци ове године забиљежили смо више од 193.000 посјета, те 470.000 ноћења. Надамо се да ћемо успјети и да премашимо бројке из 2019. године, која је била заиста одлична у туристичком смислу”, рекла је Гашићева.

Она је навела да су најтраженије дестинације у Српској планине, ријеке и језера и дуге дестинације које обилују природним богатствима.

Гашићева је изразила задовољство и великом потражњом грађана за туристичким ваучерима, наводећи да је искориштено више од 5.800 ваучера.