БАЊА ЛУКА, 05. априла – Врло брзо се креће са пројектом ваучера, који је одлично спроведен на територији Републике Српске, али исто тако је имао и огроман одазив. Скоро за 50 одсто имали смо више долазака туриста у односу на прошлу годину – изјавила је министарка Сузана Гашић, гостујућиу у Јутарњем програму РТРС-а.

Јахорина је доста радила на повећању садржаја не само зими, него и љети. Требиње је такође препознао свој потенцијал, људи су препознали љепоте Требиња, јер су многи своје ваучере искористили управо у овом граду.

– Надамо се доброј туристичкој сезони, као и укључењу локалних заједница у сеоски туризам – додала је Гашићева.

Како Гашићева каже, сеоском туризму треба посветити више пажње, јер он носи много предности, првенствно у виду подстицаја.

– У Београду је недавно одржан сајам туризма, а биће одржан и у Бањалуци – рекла је Гашићева.

Када је ријеч о животним намирницама, Гашићева истиче да их има довољно, али и да Влада Републике Српске неће допустити несташицу основних потрепштина.

– Увоз пшенице се одвија редовно, сви уговорени послови се одвијају регуларно, али ситуација у свијету и ратни сукоби утичу на све нас. Људи не морају масовно да купују намирнице, не сусрећемо се са несташицом хране – додаје Гашићева.

Гашићева каже да је извршена набавка пшеница, шећера, уља, соли, с тим да је чак одлучено да се набави више од предвиђеног.

– Влада Републике Српске никада не би дозволила да нешто недостаје нашим грађанима и сви се надамо да ће се немили догађаји око нас смирити, да се сви можемо вратити свом стандардном животу – рекла је је Гашићева.