МРКОЊИЋ ГРАД, 13. јуна – Од 1. јула у Републици Српској треба да почне реализација пројекта туристичких ваучера за ову годину, изјавила је министарка трговине и туризма Српске Сузана Гашић.

Гашићева је навела да ће, чим ступи на снагу уредба о начину и поступку додјеле туристичких ваучера, која је усвојена на посљедњој сједници Владе Републике Српске, позвати да се пријаве сви привредни субјекти који су заинтересовани да пружају услугу смјештаја и да буду укључени у овај пројекат.

“Услови остају исти, могу да се пријаве они који имају пријављена четири радника и измирене све порезе и доприносе”, рекла је Гашићева у Мркоњић Граду.

Она је додала да је дошло до малих промјена за кориснике ваучера, јер ће сву процедуру завршити тиме што ће се пријавити у објекат у којем желе да искористе те ваучере.

“Објекат који пружа услугу смјештаја завршиће цјелокупну процедуру, гледали смо да што једноставније дођемо и до кориштења услуга и до рефундације измирења обавеза према свим привредним субјектима који учествују у пројекту”, истакла је Гашићева.

Она је подсјетила да је претпрошле године реализован овај пројекат са циљем помоћи привредним субјектима јер је пандемија погодила туристички сектор.

“Показало се да је то одличан пројекат, имали смо добре повратне информације и од привредних субјеката и од корисника ваучера. Грађани Српске су искористили од 45.000 до 47.000 ваучера”, навела је Гашићева.