ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 17. ОКТОБРА  – Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић изјавила је данас у Источном Сарајеву да министарство које предводи прати рад туристичких организација градова и општина у Српској и даје подршку развојним пројектима и промотивним активностима.

Гашићева је разговарала са директорима туристичких организација Источно Сарајево, Пале, Соколац и Трново о актуелном стању у туризму у овим локалним заједницама, саопштено је из Министарства трговине и туризма Републике Српске.

На састанку је речено да је у развоју туризма на подручју регије значајна улога Олимпијског центра “Јахорина”, те да су и промотивне активности усмјерене на додатну промоцију Јахорине као дестинације са атрактивним садржајима током цијеле године и за различите циљне групе туриста.

Разговарано је и о проблемима наплате боравишне таксе, као и о плановима за израду стратешког документа у којем ће бити дефинисани правци развоја туризма у Републици Српској за наредни период, наводи се у саопштењу.