ТРЕБИЊЕ, 28. октобра – Члан Главног одбора ДЕМОС-а Сузана Гашић изјавила је синоћ да су предстојећи избори први за ДЕМОС у Републици Српској и као такви су најбитнији јер ДЕМОС треба да се потврди као странка која заслужује да учествује у раду локалних парламената у Српској.

Она је нагласила да очекује да ће Градски одбор ДЕМОС-а у Требињу освојити планирани број одборника и да вјерује да ће кандидати странке допринијети најбољем резултату странке на предстојећим изборима.

Гашићева, која је синоћ у Требињу присуствовала представљању кандидата ДЕМОС-а за одборнике, истакла је да се избори овог пута одржавају под посебним условима због епидемије вируса корона и позвала све грађане да се придржавају свих мјера како би се сачувало здравље.

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а у Требињу Славиша Јанковић рекао је да је циљ странке да на локалним изборима освоје одборнички мандат.

Јанковић је рекао да су у свом програму акценат ставили на најмлађе категорије становништва, односно на дјецу.

“Тражићемо преко наших изабраних посланика да се у Народној скупштини донесе закон о звању мајке, јер ми сматрамо као Градски одбор да је то најбитнији закон на подручју Републике Српске. Ако нема дјеце ми немамо политичаре, немамо економију, немамо ништа”, истакао је Јанковић.

Учеснике конвенције поздравио је и кандидат СНСД-а и заједнички кандидат коалиције за градоначелника Требиња Мирко Ћурић, који је истакао да кадар ДЕМОС-аа у актуелној власти даје значајан допринос развоју града, те да очекује да ће тако бити и у наредном мандату.

Градски одбор ДЕМОС-а у Требињу подржао је кандидатуру СНСД-овог кандидата Мирка Ћурића за градоначелника Требиња.