БИЈЕЉИНА, 12. јануара – На првој сједници Главног одбора Демократског савеза – Демос комплетирано је руководство странке на нивоу Републике.

Изабран је замјеник предсједника, три потпредсједника и генерални секретар.

Говорило се и о политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ.

“За замјеника предсједника изабрана је госпођа Споменка Стевановић из Зворника, за потпредсједнике су изабрани Милан Дакић из Бијељине, Споменко Стојановић из Фоче и  Томо Прпош из Приједора. За генералног секретара изабран је Боран Босанчић”, изјавио је Недељко Чубриловић, предсједник ДЕМОС-а.

Предсједник странке каже да су направили политичку опцију на основама на којима су почели да се баве политиком, прије двадесетак година. Задовољство је њихово, кажу, што је већина људи остала у овој политичкој опцији.

“Имамо добру инфраструктуру широм Републике Српске, а тек послије локалних избора моћи ћемо да констатујемо нашу стварну вриједност”, каже Чубриловић.

Оснивачка скупштина ДЕМОС-а одржана је 22. децембра у Бањалуци. Тада је Недељко Чубриловић изабран за предсједника странке, а истог дана изабрани су Главни и Надзорни одбор странке и Статутарна комисија.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=78&v=qtdzLBQR400