ГРАДИШКА, 10. ДЕЦЕМБРА  – Предсједник Демоса Недељко Чубриловић рекао је вечерас у Градишци да та странка има подршку грађана широм Републике Српске и да ће се резултати њиховог рада мјерити на предстојећим локалним изборима.

“Ми бисмо вољели да су избори ове године, али и наредне године ћемо радити и показати колико вриједимо. Имамо политичко искуство иако странка слави тек прву годишњицу од оснивања”, рекао је Чубриловић у Градишци гдје је присуствовао додјели чланских картица новим члановима из Изборне јединице два, односно са подручја Градишке, Лакташа, Србца и Прњавора.

Он је истакао да Демос има искусне људе који су се профилисали политички и на својим радним мјестима, али и младе који тек желе да се политички афирмишу.

“То је спој за који се надам да ће дати резултат”, рекао је Чубриловић.

Он је додао да очекује да ће Демос и у Градишци остварити добар резултат и имати одборнике у Градској скупштини у којој ову странку сада представљају три одборника.

Предсједник Регионалног одобора Демоса за подручја Градишке, Лакташа, Српца и Прњавора Владимир Јанковић рекао је да је у ове четири локалне заједнице након периода оснивања градског и општинских одбора приступило још 500 нових чланова, од којих 200 у Градишци.

Јанковић, који је и предсједник Градског одбора Демоса у Градишци, рекао је да су у Градишци формирана 42 мјесна одбора, а у осталим општинским одборима најмање по 15 мјесних одбора.

“Прва година је најтежа, стали смо на ноге и спремно дочекујемо локалне изборе на којима ћемо доказати своју снагу”, рекао је он.

Нови Члан Демоса Милош Ковачевић из Лакташа рекао је да та странка расте и развија се, али и даје прилику младим људима да дођу до изражаја они који знају, вриједе и желе да остану у Републици Српској.

Страначки скуп Демоса одржан је вечерас у Свадбеном салону “Такси бар” у Градишци на којем је присутвовало више од 500 чланова и симпатизера ове странке. Скупу су присуствовали и замјеник предсједника Демоса Споменка Стевановић, министар трговине и туризма Сузана Гашић, директор РиТЕ “Угљевик” Чедомир Стојановић и предсједник СНСД-а Градишка Зоран Аџић, као и представници градских одбора Уједнињене Српске и СП-а, те СНСД-а.