ДРИНИЋ, 13. новембра – У протекле четири године, мала општина Дринић у потпуности је препорођена и претворена у урбану средину, у којој млади људи желе да остану, заснују сопствене породице и живе од свог рада, истиче кандидат ДЕМОС-а за начелника општине Дринић Милан Грбић, који је и у протекле четири године водио ту општину.

Грбић наглашава да је та чињеница била довољно јак вјетар у леђа и приликом доношења одлуке о прихватању кандидатуре за нови четворогодишни мандат на мјесту првог човјека ове локалне заједнице.

„Мјештани Дринића, локална управа и ја лично, мукотрпно смо радили протекле четири године и надам се да се тај тим неће мијењати ни послије 15. новембра, јер имамо још много посла пред нама“, истакао је Грбић.

Зашто мислите да баш Вама грађани Дринића требало да дају глас и препусте Вам вођење општине и у наредне четири године?

ГРБИЋ: Због свега учињеног у протекле четири године. Морам подсјетити да смо, по доласку на власт, општину Дринић затекао без иједног идејног рјешења за било који од проблема на подручју ове локалне заједнице. Заједно са својним тимом, али уз подршку грађана, прво смо направили стратегију развоја, дефинисали приоритете, припремили пројекте и кренули да мијењамо општину заједно. Асфалтирали смо путеве буквално до сваке куће, уредили водоток потока Ограђеница, иградили канализациону мрежу, средили тротоаре, помагали социјално угроженим мјештанима, Дому здравља, школи, цркви, борачкој популацији, свима који су нам се обратили. Све смо рјешавали заједно и зато сам сигуран да то грађани Дринића знају да цијене.

Шта је план за наредне четири године?

ГРБИЋ: Уколико поново будем начелник општине, а чврсто вјерујем да хоћу, имам много идеја, како да од Дринића направимо још пожељније мјесто за живот. Како би оживјели и развили туризам на овом подручју, план је изградња мотела на Великом Врелу, што би била донација њемачког града Каменштајна, у Баварској, са којим имамо одличну сарадњу већ годинама. Нијемци су изразили спремност да Дринићу донирају новац и за изградњу дома за бригу о старим лицима, што данас недостаје нашој општини. Од Владе Србије смо добили увјеравања да ће нам помоћи у изградњи пута од Дринића до Рибника, а постоје најаве и отварања фабричког погона, са 100 радних мјеста, што ће значити и Дринићу и сусједном Босанском Петровцу. У плану су нам даља улагања у модернизацију саобраћајне инфраструктуре, реконструкција уличне расвјете, водоводне мреже и свега оног, што је неопходно за живот.

 На подручју општине имате и велики потенцијал, Шумско газдинство „Оштрељ Дринић“. До сада, међутим, нисте се могли похватили коректном сарадњом са руководством ШГ. Шта очекујете у будућности?

ГРБИЋ: Очекујем, првенствено да се послије ових избора искристалише однос ШГ према локалној заједници и да, на крају крајева, дође до смјене руководства газдинства, које је досадашњим радом нанијело огромну штету, како газдинству, тако и општини. Познато је да руководилац ШГ и даље спроводи мобинг над радницима, уцјењује их да гласају за ДНС, пријети отказима и дисциплинским мјерама. Томе се мора стати у крај и такви људи не смију да воде ниједно предузеће, а камоли тако важно, какво је ШГ.

 На крају, какав резултат ДЕМОС може да очекује у Дринићу?

ГРБИЋ: Увјерен сам да ће резултат бити одличан. Прво, увјерен сам у своју побједу, као начелник из ДЕМОС-а, а исто тако, надамо се освајању бар четири одборничка мандата у Скупштини општине. Народ у Дринићу препознаје политику ДЕМОС-а као разумљиву причу, блиску народу и за народ. Настојаћемо да се тако понашамо и послије избора, заједно са представницима других политичких партија, јер, на крају крајева, због народа и јесмо ту гдје смо.