БИЈЕЉИНА, 01. августа – Милан Дакић, потпредсједник ДЕМОС-а, предсједник Градског одбора странке у Бијељини и посланик у Народној скупштини Републике Српске  говорио је за „Семберске новине“ о политичкој сцени у Српској и Бијељини, те о стању у ДЕМОС-у.

„ДЕМОС, као нова политичка, одмјерио је своју снагу и препознатљивост код грађана на претходним, локалним изборима и остварио завидне резултате. Цјелокупан увид у јачину ДЕМОС-а ћемо добити када прођу и избори на републичком нивоу, а претходни избори нам дају дозу оптимизма да ћемо испунити наше циљеве“, тврди, на почетку разговора, Милан Дакић.

Шта је то што вас одваја од других странака?

-Ми смо увијек доступни грађанима. Сваки дан нам долазе грађани са својим проблемима и приједлозима. Ријетко ко не тражи да му помогнемо. Ми за свакога нађемо времена и грађани то цијене. Трудимо се да сваком појединачно и помогнемо колико год смо у могућности.

Да се осврнемо мало на политичку сцену, како на републичком, тако и локалном нивоу. Како је коментаришете?

-Свјесни смо да се на Републику Српску врше снажни притисци, у задње вријеме интензивно. Неке се особе и лоша рјешења по Републику Српску, покушавају наметнути. Највеће утемељење одбране од тих притисака је Народна скупштина Српске. Ја, као посланик, као и комплетан клуб ДЕМОС-а, дајемо пуну подршку да будемо јединствени у Народној скупштини око свих тема, а нарочито оних које су битне за виталне националне интересе. Што се тиче локалног нивоа, народ је изабрао градоначелника из једне опције, а огрому већину, по броју одборника, из друге опције. Јасно је онда, и обичном човјеку, каква је политичка сцена у Бијељини.

Како објашњавате однос градоначелника и скупштинске већине у Бијељини?

-Сарадња између градоначелника и скупштинске већине је нужна и о томе је и излишно расправљати. Међутим, свједоци смо да од стране градоначелника постоји, да тако кажем, игнорисање скупштинске већине и одборника који су демократски изабрани на изборима. Очигледан је примјер и сам начин позивања представника скупштинске већине на разговор од стране градоначелника. Градоначелник њих позива на разговор на такав начин и са намјером да до разговора не дође. Имајући све ово у виду, стиче се утисак да предизборна кампања није ни престала, да се намјерно дижу тензије, а све ради политичких поена, али све је то на штету грађана Бијељине.

Шта бисте, онда, поручили грађанима Бијељине?

-Прво бих поручио политичарима, који кроје власт у граду, да сједну и разговарају о свему што је у интересу града Бијељине да грађани не трпе појединачне личне промоције. Грађанима Бијељине бих пожелио да да сваки дан осјете напредак развоја града и да им животу у граду буде што удобнији и лакши. С обзиром да смо „уочи“ славе нашег града, ово је прилика и да грађанима Бијељине честитам славу Светог Пантелејмона, уз наду да ће се живот вратити у нормалу, односно да је пандемија овог опаког вируса прошла.