БАЊА ЛУКА, 22. септембра – Без сарадње и међусобног уважавања и поштовања, тешко да може бити успјеха у било ком послу, а посебно у политици. Тиме се води и ДЕМОС, који од свог оснивања заступа потпуно другачији приступ политици и промовише здрав начин дјеловања на политичкој сцени.

Управо такав приступ, по мишљењу Данијеле Мирковић, кандидата ДЕМОС-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске, пресудан је при одлуци коме дати повјерење да у наредне четири године заступа интересе обичног човјека на мјестима, гдје се доносе најважније одлуке.

-ДЕМОС је озбиљна политичка партија, са часним и поштеним људима, странка која нема скандала, која прије свега заступа интересе народа и друштва – поручила је она.

*Кандидат сте ДЕМОС-а на предстојећим Општим изборима. Шта је био Ваш мотив да се кандидујете?

МИРКОВИЋ: Мотив да се кандидујем на овим изборима је образовање и васпитање дјеце и младих људи. Као просвјетни радник желим да сви ученици из приградских и сеоских школа имају једнаке услове за рад, као у градским школама, да школе буду модерне установе, које испуњавају све захтјеве за угодан боравак, желим да се врати углед и достојанство просвјетним радницима, да се врати вријеме када је наставник имао ауторитет, када се поштовала његова ријеч и желим прије свега да дјецу учимо и обучавамо за живот, а не за оцјене.

*Зашто мислите да грађани треба да дају свој глас листи ДЕМОС-а и Вама?

МИРКОВИЋ: ДЕМОС је озбиљна политичка партија, у којој нема сујете, у којој политички интереси никад нису били изнад интереса народа, странка која је отворена и спремна на сарадњу са свима, коју имају добру вољу и желе најбоље Републици Српској и нашем друштву. Као директор школе, сарађивала сам са надлежним институцијама и представницима из других политичких партија и заступају другачије ставове, али као што сам споменула, ДЕМОС прије свега ставља интерес народа, друштва, омладине и дјеце изнад политичких интереса. То је једна здрава политика и позитиван начин дјеловања на политичкој сцени. Сви морамо сарађивати једни са другима и заступати интересе нашег народа за боље сутра свих нас и здравију будућност наше дјеце.

*Кандидат сте за посланика у Народној скупштини Републике Српске. Мислите ли да су скупштини сазиви у последњих неколико година оправдали своју улогу или су више били полигон за свађе и ријалити политику?

МИРКОВИЋ: Политичка сцена јесте слична ријалити сцени, јер сте под сталном лупом народа, медија, новинара, будним оком појединаца, који прате сваку вашу ријеч, ваш гест, изглед и начин говора. У свакој дебати, размјени мишљења увијек има тензија, непримјерених и непромишљених ријечи, понекад бурних и жучних расправа, али кад све сумирамо, свако је из свог угла и свог домена оправдао своју улогу, како на политичкој сцени тако и у скупштинском сазиву. Заступали су своја увјерења, бранили своје ставове и вјерујем радили онако како су најбоље знали и умјели. Лако је судити другима, тешко је судити сам себи и завршићу  цитатом Антоана  де Сент Егзиперија„од сваког треба тражити само оно што он може дати“.

*Како видите Републику Српску кроз четири године?

МИРКОВИЋ: Републику Српску кроз четири године желим да видим као економски стабилну државу, у којој се прије свега дјеца рађају, која на прво мјесто ставља образовање младих људи, који се запошљавају. Државу, која на одговорне функције поставља одговорне и образоване људе, који отварају фабрике и у којој туризам и природне љепоте Српске спајају разне културе и народе које ће посјећивати нашу Републику Српску.

*Која је Ваша порука бирачима?

МИРКОВИЋ: Без дилеме изађите на изборе и подржите ДЕМОС, нашег предсједника Недељка Чубриловића, носиоца листе за Народну cкупштину и Слободана Станаревића, носиоца листе за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ. Наравно, подржите и остале кандидате са обје листе, а ако сматрате да заслужујем ваш глас, без дилеме заокружите број 2. Бирајте паметно, бирајте без дилеме ДЕМОС.