БАЊА ЛУКА, 03. фебруара – Министар трговине и туризма Сузана Гашић присуствовала је отварању Четрнаесте привредно-туристичке манифестације „Дани зиме на Козари“, коју је у недјељу, у Националном парку „Козара“ посјетило више хиљада љубитеља планине, гастрономије, спорта и рекреације.

На отварању манифестације поручено је да „Дани зиме на Козари“ сваке године окупљају све више посјетилаца, те да је манифестација значајна не само за љубитеље планине, већ и за туристичке раднике из ове регије.

Гашићева је истакла да се кроз ову манифестацију најбоље промовишу туристички потенцијали Републике Српске, те да се „Дани зиме на Козари“ морају подржати и због окупљања, а не само такмичења. Она је нагласила да је лијепо видјети велики број такмичара и посјетилаца.

Претходно је Гашићева, са другим делегацијама из Владе Републике Српске, Народне скупштине Републике Српске и локалних заједница Приједор, Козарска Дубица, Нови Град, Лакташи и Оштра Лука, положила вијенце у меморијалној зони споменика на Мраковици.

У оквиру четрнаесте привредно-туристичке манифестације одржано је такмичење у забавним спортским дисциплинама, те припреми чорбе и котлића у којима су учествовале екипе из Приједора, Бањалуке, Градишке, Козарске Дубице, Новог Града, Српца, Лакташа, Оштре Луке, Костајнице, Бијељине, Петрова, Зенице, Масловара, Брода, Дервенте, Дрвара, као и гости из Старе Пазове из Србије.

Манифестацију су организовали Град Приједор, туристичке организације Приједор, Козарска Дубица, Нови Град и Градишка, те Национални парк „Козара“.