БИЈЕЉИНА, 27. децембра – Потпредсједник ДЕМОС-а Милан Дакић поручио је да ће партија остати на путу да се Републици Српској врате одузете надлежности, што су подржали и на посебној сједници Народне скупштине.

“ДЕМОС ће остати достојан себе и свега у што је ушао када је ријеч о политичкој ситуацији на нивоу Републике Српске и поврата надлежности”, рекао је Дакић на конференцији за новинаре.

Он је нагласио да ДЕМОС као резултат наредних избора очекује шест-седам посланика у Народној скупштини Републике Српске.

“То је нешто реално што мислимо да можемо. На двије јаке регије, Сарајевско-романијској и у Херцеговини, гдје тренутно немамо посланике, формирали смо општинске и градске одборе”, рекао је Дакић, који се нада да ће задржати број посланика на изборним јединцама одакле их сада имају, али и повећати гласачко тијело.

Он је истакао да је партија и у години на измаку наставила своју мисију да буде доступна грађанима и да им изађе у сусрет у рјешавању проблема, а да у 2022. годину спремно улази.

Напоменуо је да ДЕМОС у бијељинском парламенту има четири одборника и дјелује у оквиру Kоалиције “Договор за Бијељину” и да је суштинска функција политичара да оправдају повјерење добијено на изборима.

Он је додао да је пандемија додатно утицала, како на друштвени живот, тако и на понашање одређених политичких партија и политичара, те пожелио да се и то заврши како би се вратили нормалном животу.

Дакић је грађанима честитао предстојеће новогодишње и божићне празнике.