БИЈЕЉИНА, 29. јануара – Предсједник бијељинског Градског одбора ДЕМОС-а Милан Дакић позвао је градоначелника Љубишу Петровића на разговор са Kоалицијом “Договор за Бијељину” ради успјешног наставка започетих пројеката, али и рјешавања још низа питања која су у интересу грађана.

Дакић је навео да тренутно постоји блокада у раду, јер нема сарадње Петровића и Kоалиције “Договор за Бијељину”, која је на протеклим изборима била на страни Миће Мићића.

Он је додао да ће недостатак сарадње или опструкција, као и то што нема одређених разговора и рјешавања проблема само знатно утицати на грађане и донијети веће проблеме у иначе тешкој економској ситуацији усљед пандемије.

“Ми смо исто тако свјесни и поштујемо и избор градоначелника, али разговори се морају дешавати. Прије ових избора сви су помињали огромне инвестиције за град Бијељину, давали велика обећања и нудили бољи живот нашим грађанима, а сад је све то стало”, упозорио је Дакић на конференцији за новинаре.

Он сматра да је неопходан хитан састанак градоначелника и Kоалиције “Договор за Бијељину”, која је имала више од 30.000 гласова на протеклим изборима, што је озбиљан резултат.

Он је рекао да ДЕМОС свјестан своје позиције у граду, као и одговорности, јер је имао знатан број гласова гласачког тијела и стога има четири одборника у Скупштини града, жели да на вријеме изађе пред грађане и покуша да рјешава одређене проблеме и политичке процесе.

“У Бијељини тренутно постоји политичка магла или политиканство које оставља проблеме по страни. Дочекаће нас нови проблеми, који ће бити само већи”, рекао је Дакић.

Шеф Kлуба одборника ДЕМОС-а у Скупштини града Чедомир Стојановић рекао је да је веома непријатна несарадња скупштинске већине од 23 одборника и градоначелника Петровића, те поновио позив Kоалиције за разговор.

“Kомисија за именовање је на прилично напетој конститутивној сједници покушала, као и раније, да са Петровићем успостави добру сарадњу, међутим он је био искључив у својим приједлозима за које је сматрао да управо они морају бити прихваћени”, навео је Стојановић.

Он очекује да ће се Петровић одазвати и договарати убудуће са Kоалицијом, те сматра да не све што је било не треба гледати осуђујуће.

“Пред нама су велики послови за доношење важних одлука, а градоначелник не може ниједну кључну одлуку донијети без скупштинске већине, чега мора бити свјестан”, напоменуо је Стојановић.

Он је нагласио да је потребно довољно мудрости да се доносе рационалне одлуке да не би дошло до потпуне блокаде у раду.

“Kонститутивна сједница је само примјер како не треба да се ради. Убудуће треба да се састајемо прије сједнице, разговарамо и договарамо како да превазиђемо проблеме”, додао је Стојановић.