ТРЕБИЊЕ, 18. ЈАНУАРА  – Предсједник Демократског савеза /Демос/ Недељко Чубриловић изјавио је данас током посјете иницијативном одбору ове странке у Требињу да Демос очекује добар резултат на локалним изборима који ће бити одржани за нешто више од годину и по дана.

Чубриловић каже да Демос у цијелој Републици Српској већ има иницијативне одборе, негдје већ формиране одборе, док су у појединим локалним заједницама конституисане и скупштине ове странке.

“Очекујем да до краја марта завршимо посао у вези са организацијом Демоса како бисмо могли на миру да приступимо сљедећим локалним изборима”, навео је Чубриловић.

Он је рекао да ће Демос подржати вршиоца дужности градоначелника Требиња Мирка Ћурића, кандидата СНСД-а на предстојећим ванредним изборима за градоначелника.

“Очекујем да ће бити настављена добра политичка сарадња и након побједе господина Ћурића”, рекао је Чубриловић новинарима.

Он је истакао да су сви чланови Демоса у Требињу остварени људи на својим радним мјестима и да су политички афирмисани.

“Њима не треба доказивање. Они треба да покажу да имају воље и жеље да допринесу плурализму политичке сцене Републике Српске и развоју нове политичке опције”, рекао је Чубриловић.

Он је истакао да је Демос политичка опција која ће да прави систем, а не лидере, по чему ће се издвајати од других.

“Када систем профункционише, тада ће много лакше функционисати и све остало и неће ништа зависити од појединца”, нагласио је Чубриловић.

Предсједник иницијативног одбора Демоса Требиње Слободан Шараба рекао је да је синоћ формирано Предсједништво иницијативног одбора ове странке у Требињу.

“Донијели смо одлуку да скупштину градске организације Демократског савеза одржимо у року од два мјесеца”, рекао је Шараба.

Он је додао да Демос жели да буде дио владајуће већине у Требињу, али и да буде странка која ће имати став о сваком политичком питању, па чак и ако се не буде слагала о неким питањима.

Шараба каже да ће ова странка имати и одборнике у Скупштини града, додајући да је у Демос инкорпорирана и Снага Херцеговине, на чијем је челу био.

Потпредсједник Демоса Споменко Стојановић рекао је да су у Требиње дошли да подрже Шарабу који ће бити на челу регионалног одбора ове странке и да се договоре о даљим корацима.

“Очекујемо да до марта буду одржане оснивачке скупштине у свим општинама источне Хецеговине”, навео је Стојановић.