СУБОТИЦА, 12. октобра – Висока делегација Народне Скупштине Републике Српске предвођена њеним предсједником Недељком Чубриловићем боравила је у посјети Суботици гдје су разговарали са предсједницима националних савјета мањинских заједница чије је сједиште у граду на сјеверу Бачке и представницима завичајних удружења, а представљена им је и привредна, културна и туристичка понуда града.

„Желимо да Суботица, али и Војводина и цијела Србија, на основу онога што омогућавају специјалне и паралелне везе са Републиком Српском, користе то до максимума. Постоји и такво расположење људи и с једне и с друге стране Дрине. То треба да градимо и на томе треба да заснивамо своју сарадњу. Управо у томе је много више људскости и разумијевања него у параграфима закона који су саставни дио наших живота“, поручио је Недељко Чубриловић, предсједник Народне Скупштине Републике Српске.

Висока делегација Републике Српске боравила је у посјети Суботици на иницијативу предсједника Скупштине АП Војводине Иштвана Пастора који је истакао да и Србија и њена сјеверна Покрајина имају посебну одговорност према Републици Српској.

Домаћини делегацијама Народне Скупштине Републике Српске и АП Војводине били су предсједник локалног парламента Балинт Пастор и градоначелник Суботице Стеван Бакић који су високе госте примили у Градској кући.

Предсједник Народне Скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић позвао је предсједника Скупштине АП Војводине Иштвана Пастора, као и челнике Суботице Стевана Бакића и Балинта Пастора у узвратну посјету, а поводом обиљежавања 30 година од формирања Народне Скупштине Републике Српске.