БАЊА ЛУКА, 24. октобра – Kандидат ДЕМОС-а за Скупштину града Бањалука Миленко Вучета рекао је да ДЕМОС први предлаже да се Бањалучани на локалном референдуму изјасне о реализацији виталних и значајних пројеката.

“Референдум на подручју града Бањалука односио би се на реализацију прве фазе пројекта пречишћавања отпадних вода којим би се у цијелости заштитила ријека Врбас”, истакао је Вучета на конференцији за новинаре Градског одбора ДЕМОС-а у Бањалуци.

Он је додао да би првом фазом тог пројекта било обухваћено око 100.000 грађана урбаног дијела града, а средства за овај пројекат обезбиједила би се донацијама, помоћи са виших нивоа, кредитним задужењем града, те учешћем грађана.

Kандидат ДЕМОС-а за одборника у Скупштини града Бањалука Бранкица Татић Тупеша предложила је да се у буџету града планирају средства која би се додјељивала пензионерима посредством градског Удружења пензионера.

“ДЕМОС предлаже да се издвоји 250.000 KМ за једнократне помоћи пензионерима – за лијекове, трошкове струје, воде и гријања, 150.000 KМ за суфинансирање бањских лијечења, те 50.000 KМ за рад Удружења пензионера и његових мјесних одбора”, истакла је Тупеша.

Она је додала да се средства за ове намјене могу обезбиједити смањењем броја запослених за 20 осто у Градској управи, јавним установама и јавним предузећима при чему се може уштедити више од пет милиона KМ.

Kандидат ДЕМОС-а за одборника у Скупштини града Бањалука Ненад Шибаревић заложио се за јачање улоге мјесних заједница, за потпуну реорганизацију улоге Савјета мјесних заједница.

“Старчевица има 20.000 становника и неопходно је формирати три мјесне заједнице, а предлажемо и формирање мјесне заједнице Борик 3, те формирање мјесних заједница Рамићи, Радосавска, Обровац и Мелина”, прецизирао је Шибаревић.

Kандидат ДЕМОС-а за одборника у Скупштини града Бањалука Боран Босанчић очекује да странка на предстојећим локалним изборима у Бањалуци оствари што бољи изборни резултат, те остане друга странка у Скупштини града.

“ДЕМОС ће дати свој пуни допринос побједи заједничког кандидата Игора Радојичића за градоначелника Бањалуке”, напоменуо је Босанчић.