БИЈЕЉИНА 02. септембра – Kандидати ДЕМОС-а из Бијељине поручили су на отварању изборне кампање да се 2. октобра мора освојити двотрећинска већина у Народној скупштини да би се заштитила Република Српска.

“Треба да заштитимо оно што у Српској имамо и да вратимо оно што нам је одузето, зато су ово једни од одлучујућих избора за Републику Српску”, изјавио је носилац листе ДЕМОС-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице шест Милан Дакић.

Он је оцијенио да никада није била већа подијељеност међу политичким партијама и међу народом.

“Српска је испред свега и ДЕМОС жели да буде један од битних фактора и у будућности да се она очува и развија, због чега на изборима подржава Милорада Додика за предсједника Републике и Жељку Цвијановић за члана Предсједништва БиХ”, поручио је Дакић.

Носилац листе ДЕМОС-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице два Чедомир Стојановић рекао је да за странку почетак кампање није данас, него да од оснивања прије четири године стално раде за бољу и јачу Републику Српску.

“ДЕМОС је дио коалиције која је пуно урадила на просперитету у друштву и без дилеме ће бранити интересе Републике Српске у сложеној политичкој ситуацији”, поручио је Стојановић.

Он је најавио да у предизборној кампањи ова странка неће радити на урушавању угледа других партија, него ће представљати своје идеје и све што је ДЕМОС до сада урадио за снажнију Републику Српску.

Стојановић је рекао да ДЕМОС очекује освајање шест посланичких мандата у Српској и један на нивоу БиХ, а у овој изборној јединици 9.500 гласова и сигурне посланике у Српској и на нивоу БиХ.