ЗВОРНИК, 05. септембра – Представљањем кандидата и носилаца листа за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ, зворнички ДЕМОС је данас започео кампању за Опште изборе.

Споменка Стевановић, предсједник Градског одбора ДЕМОС-а и носилац листе за Народну скупштину Републике Српске је истакла да су њихове пројекције засноване на реалним процјенама.

“Kампања је отворена прилично прљаво, а ми смо одлучили да будемо фер и коректни. Ми смо стално у кампањи јер смо стално у контакту са грађанима како бисмо ријешили њихове проблеме. Наш програм је јасно конципиран, врло је реалан и остварив. Усмјерен је на очување Републике Српске јер смо патриотска странка те на развој економије. Наши посланици и функционери су дали значајан допринос развоју Републике Српске колико смо могли. На наш приједлог је усвојен Закон о вантјелесној оплодњи, више пута сам постављала питање брзе цесте Зворник-Соколац”, рекла је Стевановић и додала да су људи са листе њихов највећи адут.

Она је поновила подршку Милораду Додику и Жељки Цвијановић јер су се доказали у претходном периоду вјешто водећи Републику Српску кроз све изазове и свјетске кризе од пандемије до украјинске кризе.

“Тешка времена траже јаке људе и ми вјерујемо да су то Милорад Додик и Жељка Цвијановић”, истакла је Стевановићева и позвала све грађане да изађу на изборе.

Предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а и кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске Синиша Мијатовић је истакао да су у кратком временском периоду постали релевантан политички фактор.

“Први испит ДЕМОС је имао на локалним изборима 2020. године када је освојио 43.000 гласова или 74 одборничка мандата широм Републике Српске. Kада бисмо тај број данас подијелили добили бисмо шест мандата у Народној скупштини Републике Српске и један мандат у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ. Ово су први Општи избори за ДЕМОС, а ми у Изборној јединици седам смо спремни. На локалним изборима смо освојили преко 8.000 гласова и сада влада велики оптимизам те вјерујемо да ћемо имати два мандата у Народној Скупштини Републике Српске. Вјерујемо и у убједљиву побједу наших коалиционих партнера за предсједника Републике Српске Милорада Додика, као и Жељке Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ. Очекујем фер кампању, а таква ће са наше стране сигурно и бити. Послије избора очекујем да ћемо заједно са коалиционим партнерима да наставимо да градимо и развијамо Републику Српску као и досад – рекао је Мијатовић.

Александар Дошић, носилац листе за Представнички дом Парламента БиХ из Изборне јединице три каже да је њихова снага у људима са листе те члановима и симпатизерима који препознају њихов рад.

“Надамо се да ћемо ове године побољшати резултат на овим изборима у односу на посљедње локалне изборе те да ћемо остварити један мандат у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ”, рекао је Дошић.