БАЊАЛУKА – Демократски савез – ДЕМОС ће као политичка опција увијек и у свакој локалној и мјесној заједници, али и у свакој прилици тражити компромисна рјешења на задовољство грађана и која су сигурно боља и дугорочнија, поготово од рјешења која се желе наметнути са нивоа заједничких институција и од страних представника. ДЕМОС хоће озбиљне и доказане људе у парламентима и Републике Српске и БиХ како бисмо могли промовисати наше вриједности и интересе грађана, поручио је вечерас предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић на трибини странке у Драгочају код Бањалуке.

Он је додао и да вечерашње присуство великог броја грађана на скупу доказује да је ДЕМОС веома организована странка, која спремно дочекује и опште изборе и актуелну кампању.

Kандидат ДЕМОС-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ Данка Игњатовић истакла је да су очекивања ДЕМОС-а амбициозна, али и реална.

„У Сарајеву очекујемо бар једног посланика и сви наши кандидати имају своју тежину, професионалну и људску димензију која ће сигурно пробудити интересовање грађана. Замолила бих грађане да анализирају и да обрате пажњу на кандидате ДЕМОС са обе листе, јер сам сигурна да ту има много квалитетних људи који ће вас адекватно представљати“, поручила је Данка Игњатовић.

Она је истакла да ниво БиХ не треба да буде занемарен у очима грађана и да је једнако важно обратити пажњу и на Народну скупштину Републике Српске и парламент БиХ.

„Зашто? Зато што се тамо одлучује о веома важним питањима за наше грађане. Мој основни мотив је бављење културом и знам да на прву изјаву то не звучи баш интересантно, али ако културу посматрате као ваше име, ваш језик, ваше писмо, ваш идентитет, онда је сасвим јасно да је то важно питање којим треба да се бавимо управо у Сарајеву“, закључила је Игњатовићева.

Kандидат ДЕМОС-а за Народну скупштину Републике Српске Александра Музгоња истакла је да је младим, вриједним и образованим људима мјесто у политици.

„Желим да се што више младих укључи у политичко одлучивање, јер су они носиоци нових идеја и спремни и способни за велике промјене. Без великих снова нема ни великих дјела. Суштина није у власти, већ у визији о успјешној земљи и напорима уложеним да се тај сан оствари“, истакла је Музгоња.