КОТОР ВАРОШ, 16. децембра – У Котор Варошу је синоћ одржана сједница Општинског одбора ДЕМОС-а на којој су сумирани резултати рада у овој и усвојен план рада за наредну изборну годину.

Закључено је да странка спремно улази у кампању за локалне изборе и наглашено је страначка инфраструктура спремна да се у пуном капацитету стави у функцију остваривања зацртаног циља.

Општински одор ДЕМОС-а затражио је од надлежних органа и институција, на свим нивоима власти, да у што скорије вријеме обавјесте јавност о ефектима рада малих хидро централа, које су изграђене на подручју општине Котор Варош, као и о њиховом утицају на биљни и животињски свијет у ријекама на којима су изграђене.

Такође, затражено је да се предочи цјеловита анализа у вези изградње и будућег рада мини централе на Врбањи у Стислама, на улазу у Котор Варош због у посљедње вријеме великог интересовања јавности за радове на том локалитету.

Од Клуба одборника ДЕМОС-а у Скупштини општине Котор Варош, затражено је да приликом расправе о буџету Котор Вароша за наредну годину затражи уврштавање сљедећих ставки у буџет општине:

  1. Ставка за помоћ у лијечењу тешко обољеле дјеце са подручја општине Котор Варош у здравственим установама у Српској и у иностранству у износу од 200.000 КМ
    Ставка за помоћ у лијечењу тешко обољелих грађана у здравственим установама у Српској и у иностранству у износу од 150.000 КМ.

2. Ставка за помоћ вишечланим породицама које су лошег материјалног стања 70.000 КМ

3. Ставка за помоћ незапосленим породиљама са подручја општине Котор Варош од 50.000 марака.

Такође, затражено је повећавање износа студентских стипендија, обезбјеђивање успостављања аутобуских линија у оним мјесним заједницима у којима те линије тренутно не постоје, као и да се на уштрб појединих инвестиција, које у овом тренутку нису пријеко потребне, повећају издвајања за социјално угрожене категорије становништва.

Општински одбор ДЕМОС-а Котор Варош затражио је и повећање износа средства за помоћ породицама погинулих српских бораца, ратним војним инвалидима и борцима, који су дали највећи допринос у стварању Републике Српске.

На сједници ОО ДЕМОС-а Котор Варош комплетирано је Предсједништво одбора, за замјеника предсједника изабран је Ђуро Крчић, а за потпредсједнике Слободанка Каламанда и Слађана Шубара.

За координатора Организације жена ОО ДЕМОС-а именована је Маја Вучковац, а за координатора Организације младих Весна Васиљевић.

За портпарола ОО ДЕМОС Котор Варош именована је Славица Витезовић.

Изабрана је и Кадровска комисија ОО ДЕМОС-а.