ЛАKТАШИ, 15. маја – По укидању ванредног стања у Републици Српској, а у складу са одлукама Предсједништва странке, ОО ДЕМОС Лакташи ће почети са припремама за локалне изборе, које је ЦИK расписао 7. маја и који би требали бити одржани 4. октобра.

”Окосница наше кампање ће бити рјешавање основних животних проблема наших суграђана, те ће се кампања заснивати на могућностима јачања привреде, образовања и инфраструктуре, уз поштовње свих еколошких и других норми одрживог развоја. Отворени смо за све приједлоге, сугестије, али и критике наших потенцијалних бирача, које уједно позивамо да нам се прикључе како би заједно радили на хитном пројекту који се зове ”БОЉЕ СУТРА”, поручују из Општинског одбора ДЕМОС-а Лакташи.

Напомињу да ће окосница дјеловања странке бити сљедеће иницијативе:

– изградња и покретање средњошколског центра у Лакташима, са занимањима која су дефицитарна реалном сектору са подручја општине

– адаптација постојећих и доградња нових капацитета у основним школама, гдје је то потребно

– планирање и изградња више паркова са дјечијим игралиштима

– наставак утврђивања обале Врбаса од административне границе са Градом Бања Лука у Трну и даље низводно, али са припадајућом инфраструктуром (саобраћајнице, шеталишта, игралишта, теретане на отвореном, уређене плаже…)

– квалитетно повезивање јавним превозом свих насељених мјеста општине

– рјешавање проблема канализације у густо насељеним мјесним заједницама, било да се ради о изградњи нове мреже или реконструкцији неадекватне

– изградња телекомуникационе инфраструктуре у мјесним заједницама гдје она не постоји

– рјешавање имовинско-правних односа на локацијама од значаја за општину и њене грађане, које су спорне првенствено за одржив развој привреде и туризма

– туристичка валоризација потенцијала општине, са стратегијом убрзаног развоја, нарочито здравственог, еколошког и спортског туризма.

”И идеја и проблема је много, свијесни смо да се не могу ријешити преко ноћи и чаробним штапићем, али очекујемо да ће суграђани препознати нашу одлучну вољу да се бар почне радити на томе”, истичу у лакташком одбору ДЕМОС-а.