БАЊАЛУКА, 14. СЕПТЕМБРА – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић оцијенио је да ДЕМОС може да буде кохезиони фактор и да учествује у стварању услова за брже сагледавање проблема и проналазак рјешења.

Чубриловић је рекао да Градски одбор странке у Бањалуци показује све већу иницијативу у проналажењу рјешења за проблеме грађана, али и за развој града.

Чубриловић је појаснио да је циљ ДЕМОС-а да буде дио рјешења сваког проблема и да не доприноси расколима.

“Имамо веома сложену политичку ситуацију у БиХ. Не треба нам још и усложњавање на микролокацијама, јер ће то други искористити у негативном смислу”, рекао је Чубриловић новинарима прије почетка сједнице Градског одбора ДЕМОС-а.

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Боран Босанчић рекао је да ће на сједници бити уручене чланске карате за 60 нових чланова странке, те да ће бити промовисан нови сајт бањалучког одбора, на којем ће бити промовисане идеје странке за развој Бањалуке.

“У том правцу имамо више приједлога и рјешења, међу којима је и да за свако дијете треба обезбиједити мјесто у вртићу под повољним условима. Залажемо се за социјалну карту, односно да субвенције за породице са мањим примањима буду веће”, рекао је Босанчић.

Он је рекао и да је идеја овог Одбора да се повећају улагања у инфраструктуру, те у асфалтирање макадамских улица.

“Град треба да иде са великим кредитним задужењем како би се у том смислу завршило што више путних праваца на сеоском подручју”, рекао је Босанчић.