БИЈЕЉИНА, 08. новембра – Предсједник Демократског савеза – ДЕМОС Недељко Чубриловић изјавио је на представљању програма и кандидата странке у Бијељини да у овом граду и цијелој регији ДЕМОС очекује да постане парламентарна странка.

“Први пут од оснивања ДЕМОС излази на локалне изборе и бијељинска организација и цијела регија урадила је велики посао, због чега очекујемо добар одзив грађана и њихову подршку да постанемо парламентарна странка у овим локалним заједницама”, рекао је Чубриловић новинарима.

Он је истакао да током избора очекује фер и демократску процедуру, а од кандидата ДЕМОС-а да оправдају повјерење странке у политичком смислу и повјерење грађана у локалним заједницама.

Чубриловић је подржао и заједничке кандидате за градоначелника Бијељине и начелнике општина у овој регији.

“Очекујемо да ти заједнички кандидати буду и побједници на изборима и да добијемо стабилну власт у свакој локалној заједници, поготово у Бијељини, која је један од најважнијих центара Републике Српске. Јако нам је важно да овдје будемо дио скупштинске већине преко које ћемо моћи утицати на даљи развој града”, поручио је лидер Чубриловић.

Носилац одборничке листе Милан Дакић рекао је да ДЕМОС у Бијељини очекује освајање четири одборничка мандата и да су свој програм током кампање представили суграђанима.

На представљању одборничких кандидата ДЕМОС-а, које је одржано у бијељинском Центру за културу, кандидат Чедомир Стојановић рекао је да је седмицу прије локалних избора ова странка увјерена да ће освојити 7.000 гласова у Бијељини и 10.000 гласова у регији.

“Ова кампања је специфична и тешка, поготово за партију која је скоро основана, али успјели смо представити свој идентитет. Грађани су нас препознали и очекујемо да нас подрже на изборима”, истакао је Стојановић и пожелио грађанима Републике Српске да задрже здравље, те их позвао да изађу на изборе и подрже ДЕМОС.