ПАЛЕ, 09. марта – Општински одбор Демоса Пале осудио је организовање забаве уз музику уживо у објекту којим газдује Олимпијски центар “Јахорина”, чиме су прекршене мјере и препоруке Републичког штаба за ванредне ситуације донесене због погоршане епидемиолошке ситуације у Републици Српској.

Из ОО ДЕМОС-а Пале наводе да је на снимцима који су се појавили у јавности видљиво да је 6. марта организована забава која по бројности и непридржавању препорука које се односе на ношење маски и одржавања дистанце, тако и по музици уживо, није у складу са одлукама Републичког штаба за ванредне ситуације, који је само два дана прије тога пооштрио мјере због наглог раста броја обољелих и хоспитализованих лица.

У саопштењу се додаје да је спорној забави присуствовао и предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра Недељко Елек, који би, како се наводи, као и остали чланови руководства и управе, морао бити примјер узорног понашања и некога ко брине за све посјетиоце центра и њихово здравље.

“Осим ове забаве, јавност Пала и Источног Сарајева већ данима има информације о томе да су у објектима Олимпијског центра у протеклом периоду организоване приватне забаве на којима су гостовале познате регионалне музичке звијезде попут Јелене Розге и ОK бенда, а које су, такође, огранизоване супротно свим одлукама и препорукама Републичког штаба за ванредне ситуације”, наводе из ОО ДЕМОС-а Пале.

У саопштењу се додаје да овакво понашање заслужује и реакцију надлежних органа у чијој је надлежности поступање по овим прекршајима.